God morgon.

Idag gick vi upp 06:50. Ring ring sa klockan. (Vi borde inte legat i sängen och kollat på film till 02:00). Den var bra dock. Marcus skulle til tandläkaren imorse, kunde inte riktigt med att säga åt honom att promenera, han skulle vara där 07:20. Passade på att skjutsa mamma min till jobbet också. Hon hade friluftsdag på skolan och skulle ut och gå en mil, tyckte synd om henne - men nu slapp hon promenera dit i alla fall. Underbart att Marcus snart är klar med körkortet. Kommer behövas med två barn här hemma, alltid en trygghet.
Det känns roligare att köpa ny bil då också. Den vi har nu var ju INTE DIREKT vad Marcus önskat sig. Han får knappt plats i min lilla lila leksak. But I love it....

Kl. 09:00 ska jag till Barnmorskan. På hennes telefontid dessutom. Hon hade absolut ingen tid alls idag och vi fick order från en läkare på näl att jag var tvungen att kolla upp lite blodtryck och grejer idag. Går nog snabbt. Känner mig ju bra så.

Om man kanske skulle försöka få i sig något att äta? Jag har verkligen kämpat med frukost ätandet under graviditeten. Innan åt jag ALDRIG tidigare än 13:00 på dagen. Behövde inte äta. Fick inte i mig något och mådde dåligt om jag tvingade mig själv. När jag var yngre gömde jag smörgåsar för mamma, tog med dem när jag gick till skolan, och slängde.
Det är dock en vanesak. Det GÅR faktiskt att lära sig. Jag har lärt mig nu och är faktiskt t.o.m. lite hungrig när jag vaknar.
I andra kulturer "finns inte" ens frukost. Ingen äter förän lunch - MEN vi i präktiga Sverige tycker det är den viktigaste måltiden på dagen. Ja, jag vet inte.
Vi har ju även en gräns på 20 år för att köpa alkohol, men har ändå otroligt mycket mer alkoholoster än i andra länder. Sverige och Finland. Samma med cigaretter. Man får köpa cig när man är 18 - men man får röka dem 2 år tidigare - LOGIK TACK!?
Tycker dock att man inte borde få köra bil förän man fyllt 20. I USA är det ju 16 år som gäller i många stater.
Jag tycker det borde vara 20. Det är stor skillnad på 18 år och 20 år i mognad (speciellt på killar).
Vet inte hur det är i resten av USA men i Californien är promillegränsen 0,8 (vi i Sverige har ju 0,2 för dem som inte vet). Det är rätt stor skillnad, de tar inte alls lika allvarligt på att ta några öl och köra bil - medan man själv inte ens vågar köra dagen efter man druckit. Ganska sjukt det där med lagar. Man vänjer sig vid sitt egna lands lagar - och sedan har INGET ANNAT LAND RÄTT. Alvedon/snus var ju olagligt i Spanien några år sedan (tror inte det är det nu). Här i Sverige trycker vissa i sig båda VARJE dag utan att tycka det är fel. Jag tar aldrig alvedon eller ipren om inte läkare ger mig det. Tycker det är ganska konstigt att det finns i barnförpackningar med. När jag var liten visste jag inte ens vad det var och jag klarade mig fint. Det är bannemej farligt.
När jag var i Californien träffade jag inte EN ENDA människa på tre månader som rökte cigaretter. De tyckte det var "sjukt" att jag rökte. Man fick nästan skämmas ibland. Gick man och rökte på stan eller vart som helst egentligen fick man en saftig böter (fick aldrig någon böter, skämdes för mycket). Men när vi gick 2 dm över ett streck och hamnade på "Nevada-sidan" (Staten där Las Vegas ligger) rökte ALLA, i restauranger, casinon, på gatan. En otrolig skillnad.
I Californien är det dessutom olagligt att skriva sms när man kör bil, och man får 1000 kr i böter om man kastar ut något från fönstret när man åker bil.
Ja, det är riktigt olika. Förstår ni nu varför det är kul och lärorikt att resa? Och varför det är det bästa jag vet?
Vi i Sverige är SÅ, SÅ, SÅ små.... jämfört med resten av världen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0