WEEKEND

Härligt med helg. Nog för att mina dagar ser ganska likadana ut - oavsett dag - så är det alltid lite speciellt med helg. Visst?
Sitter framför Lets Dance med Marcus, Nathalie, Magnus och självklart mina Älsklingar Amy & Eddy.
Natty lagar middag . Ugnstekt lax, potatis, stenbitsroms dip och broccoli. Tack min syster.

Har haft mycket besök det senaste, vilket bara är kul.
Förra fredagen var Sofia och Elin här och myste framför Lets Dance. Dåligt blödiga de var båda två. Ni står högt på "sitta barnvakts-listan" båda två. Eldina har varit här med presenter. Dinah, JC och Yasmine var här för att snutta. Carro kom som sagt med en mega stor toa rulle. Marcus och min familj har dykt upp då och då. Maria, Sally och Jennifer var här med en jättefin present och massa mys. Tack så mycket för alla presenter, kort och besök.

Idag var BVC här. Det var trevligt att träffa Barnmorskan igen. Mina kärlekar har gått upp fint i vikt. Amy väger 3080 och Eddy 3260. Det syns att de båda blivit rundare och fått lite mer hull. Underbart. Friska, pigga och vackra barn.
Igår badade både Amy och Eddy så nu luktar de ännu godare än innan. Snooos. De fyller två veckor idag. Vad fort två veckor gått. Det känns som om man varit mamma i all evighet. Allt känns så naturligt och rätt.

Imorgon ska vi på dop. Tindra ska döpas i Mo kyrka. Vi vet inte riktigt om vi ska dra med oss Amy och Eddy dit. Vi kanske åker en snabbis själva och lämnar present. Vi har köpt ett halsband med en liten äkta diamant i, jättegulligt.
(En JÄTTEliten diamant för övrigt).

Marcus har rakat skallen, nästan i alla fall. Blev faktiskt bättre än jag trodde. Tycker dock om hans tjocka mörka hår. Puss.

Idag fick vi ett stort paket från England. Massor av kläder, leksaker och en termometer, pengar och fina kort. Thank you all.
Vore så himla kul att åka dit och hälsa på alla med våra små. Vi måste planera in något.
Vad tycker du mamma?

Neej... Jag vet aldrig vad jag ska skriva här längre. Allt är ju så bra...
Jag umgås med min familj - mycket mer händer inte nu!

Nu ska vi käka middag och mysa vidare.
trevlig helg.








Hej hej

Lättare än vad man tror

Under hela min graviditet har ALLA tjatat om vad svårt det är med nyfödda. Vad mycket tid det tar, vad mycket jobb det är, vad lite man får sova OSV OSV OSV......
Jag är helt övertygad om att när man väl är redo att bli mamma så kommer allt naturligt. Det är ju inte svårt. Det är underbart. Det är kul. Det finns inget bättre än mina barn och min underbara Marcus som hela tiden står vid min sida. BB-personalen som var här förra veckan sa " vilket team ni är - det syns verkligen att ni var förberedda på detta ". JA! Självklart var vi det. Vi Ville ju ha barn, det var planerat och önskat.
Att det sedan blev två stycken små var ju kanske inte planen men idag skulle jag inte kunna tänka mig annat. Jag är överlycklig.
Det är inte synd om mig. Jag har ett perfekt liv. Det finns inget jag saknar.

Tack alla för underbara kommentarer, sms och telefonsamtal. Puss på er.
Tack MAMMA som för en stund sedan dök upp här med rådjursstek, mos, kantarellsås och massor av grönsaker. Underbarare får man leta efter.

Förövrigt (ifall intresseklubben bryr sig) så har jag gått ner 30 kg. Hur ofta gör man det på 10 dagar?
Så ni som vill banta - kör hårt med förlossningsmetoden. Den slår nog alla metoder i världen.
Hur kroppen ser ut efter graviditeten och förlossningen bryr jag mig inte om ett dugg. Klart man fått skavanker - men Amy & Eddy är värt varje liten uns av skavank på min kropp.
Jag har ju egentligen aldrig brytt mig så mycket om sådant, så varför göra det nu? Tycker mest det är kul att mina fötter ser cancersjuka ut jämfört med en vecka sedan.
Marcus är dock chockad. "Du är så liten", "Jag har en ny brud" osv osv....... Tur han är nöjd i alla fall.

Nu är det dax att slopa datorn för tre av världens underverk
Amy - Eddy - Marcus
♥  ♥  ♥

Fettis fettis

"Semledagen" - då MÅSTE man ju äta semla.
Jag och Marcus har precis vaknat. Ja, vi har sovit runt tre timmar med våra änglar.
Innan det var vi i Grums, åkte 7:30 imorse. GRATTIS Älskling - han klarade riskutbildningen och är ett steg närmare körkortet. Underbart!
Vi har bestämt oss för att köpa bil när han fått kortet - nu fungerar det med våran lilla Nissan men till sommaren behövs större. Man kan ju faktiskt gå.
Alla tycker att vi bor så långt från stan? Lazy, lazy!
När jag var liten, och vi bodde här promenerade min mamma (som inte har körkort) med FYRA barn UNDER 6 år till stan dagligen oavsett väder. Min pappa jobbade borta på veckorna och mamma skötte barn och hem. Jag minns alla promenader i snöstorm, regn och mitt i sommaren. Mina bröder satt i vagn och jag och Natty gick. Mamma drog vagnen och bar alla kassar. Vad dagens ungdom är sjukt lata.
Igår var i alla fall jag och Marcus ute och gick. Vagn-premiär och ack så mysigt. Solen var ju till och med framme då och då.
Först gick vi till Kristineberg för att plocka upp mormor Judy, förbi Servus och hem till mina föräldrar där vi fick lasagne. Kl 21 igår kväll gick jag och Marcus hem igen.

Amy och Eddy är toppen! De äter massor och amningen tar mycket tid. De rekommenderar att amma en nyfödd runt 6 gånger/dygn! Men det fungerar INTE. Jag skulle gissa på att jag ammar dem runt 10 gånger var/dygn. De äter runt en halvtimme - 45 minuter varje gång.
Vill dock inte börja med ersättning som det är nu. Det är värt de extra vakentimmarna och bröstmjölken är alltid bäst så länge det går.

Strax ska jag ner till stan. Köpa blöjor, semlor och något gott att dricka.
Ikväll blir det mys!

Puss till Amy, Eddy och min Marcus.



Stolt eller vad. . . .


In love.

Jag är totally in love med mina bebisar!

Helgen är passerad! Massor av folk har varit här, vi har varit i Svanskog på kalas - kört hem i snöstorm i 50 km/h vilket var hemskt. Aldrig mer, inte med barn där bak! Kalaset var dock trevligt. God mat och trevliga människor. Nu har hela Marcus familj fått träffa våra guldklimpar. "Kusin-kort" togs då jag genast kom på att mina barn har redan tre kusiner. Alla på Marcus sida.
Natty detta får NI ordna! Haha.

Igår kom Dinah, Yasmine och JC förbi - tror de hade glömt att för ett år sedan var Yasmine lika liten som Amy och Eddy, JC såg rätt chockad ut. Senare på kvällen dök Carro upp med en toarulle lika stor som en toalett. Haha typiskt Carro att komma på de mest sjuka presenterna.
På tal om det - att folk kommer hit. Hör inte det till mänsklig moral? Att man kanske underlättar lite för nyblivna föräldrar så gott det går? Speciellt när man önskar en tjänst av dem?
Inte alla tänker så. Det finns en person som enbart tänker på sig själv och som googlar fram olika sjukdomar varje vecka för att slippa göra något. Hennes dotter stod klar i våran hall prick kl. 18 igår och väntade på att bli hämtad. Vi har kommit överens om att DE ska hämta ett tag framåt. JAG har kört VARJE helg sedan långt innan sommaren. VARJE fredag och VARJE söndag. Jag har åkt från jobbet massor av gånger för att hämta och köra till dagis o.s.v.
Igår kom det massor av lögner enbart för att jävlas. Inte för att jävlas med Marcus eftersom han inte kan köra ändå, utan med mig. Avundsjukan lyste upp hela Åmål. Marcus förslag var att antingen blir vi LITE sena eller så går vi halva vägen var med tösen. Som svar fick vi "Är du sjuk i huvudet eller". Inget passade. Var vi inte där PRICK kl. 18 kunde hon lika ghärna stanna till dagen efter, alltså idag. LOGIK? Ganska genomskinligt beteende. Ganska pinsamt beteende. T.o.m. en snart 6 åring genomskådade detta beteende. Varken hon eller hennes man kunde alltså promenera ett par km. Hon hade ju SÅ ont (trots att hon senare kunde ha snöbollskrig och diverse), "han ska inte behöva gå" enligt henne - MEN VARFÖR I HELVETE SKA JAG BEHÖVA KÖRA?.
Gissa hur det slutade?
Jo lilla, snälla Louise lägger sina hungriga bebisar - går ut för att skrapa bilen, hämtar upp lilltjejen och skjutsar hem henne.
Innan jag ens hunnit hem igen har Marcus fått ett sms där det står " Så där ja, det var väl inte så svårt". Är det en tävling för dig?
Allt detta efter ett antal sms från denna människa OCH hennes man. Det enda vi ville säga var att vi skulle vara lite sena - och det blev såhär p.g.a. att hon vill jävlas med oss och att De inte kan planera.
Väldigt bra med tanke på att DU inte hade ett enda barn hemma, som varje helg.
När du fick din son blev du ursinnig bara man skrev ett sms till dig och du undrade hur man kunde vara så omänsklig att störa.
Men det blir väl såhär när man är hypokondriker, lat och har jobbat TRE dagar på typ två år.
STACKARE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Med vänlig hälsning
Marcus & Louise

Mitt allt


Trötter och söter





Nybliven farsa på BB

Mina Älsklingar!

Idag har vi varit på Näl - gjort Ultraljud på godingarnas höftben och det visade sig att de har världens bästa höftben t.o.m. ;)

Nu befinner vi oss i Uddevalla hos syrran. Hon myser såklart med Eddy & Amy och vi dricker kaffe.

Eddy är definitivt vildingen av dem två. Det märktes redan i magen hela graviditeten - mycket mer sparkar och rörelser och nu är han betydligt mer beroende av uppmärksamhet än Amy. Men det brukar ju vara så i vuxen ålder med. Vi tjejer är ju lite lugnare :p Haha. PIK!
Snälla och söta är de båda två, lugna bebisar som mest sover, äter och besöker skötbordet. Många blöjor går det åt till två små. Sedan söndag kväll är nog 4 paket avklarade, 2 paket våtservetter och massor av handdukar och kläder. Våra bebisaaaar!

Ikväll ska Elin få träffa de små! Även deras big-siss som säkert längtar enormt mycket. Ska bli kul. Många som vill träffa de små och det är så himla roligt. Jag har inte alls problem med besök heller. Imorgon är det kalas i Svanskog. Alicia fyllde ett år i onsdags så vi får åka och gratta lilltösa. På söndag ska jag ta med mig Amy och Eddy till Dinah och Yasmine och mysa - Yasmine har ju inte träffat hennes bästisar än.
Nästa helg är Yasmines ettårs kalas plus att vi ska på dop för Tindra i Mo. Massor av bebisar överallt - vad många kompisar mina barn redan har, och de är bara en vecka gamla idag. KUL!

Nä. Lite mer kaffe och sen drar vi hemåt mot Åmål i det underbara vinter-Sweden. Fy för vädret och FY för att köra bil i detta väder. Tröstar mig med att det finns betydligt mer plats vid ratten nu :)



Darlings myser



5 dagar

För bara 5 dagar sedan satt jag i Uddevalla totalt övernervös - vetandes att jag dagen efter skulle bli mamma. Och det är ju inte "bara bli mamma" - jag skulle genomgå en förlossning också. 2 bebisar.
Jag sov inte mycket natten mellan onsdag och torsdag.
Gick upp tidigt torsdag morgon, duschade, drack kaffe och skakade av nervositet. Jag skulle sättas igång 08:30. Jag visste att jag hade ett sjuhelvetes jobb framför mig plus att jag var ovetandes om hur mina små mådde i magen.

Strax innan 09:00 tog de vattnet på tvilling ett (Eddy). CTG, ultraljud gjordes och prover hit och dit.
Jag och Marcus fick frukost och kaffe.
Några timmar senare började vi med värkstimulerande dropp. NU var jag nervös.
NU skulle det ju börja kännas riktigt ordentligt. Jag skulle få värkar. Något man aldrig varit med om förr.
Vi gick fram och tillbaka i korridoren, masserade och upp & ner ur sängen. Allt för att lindra. Tacka gudarna för lustgas.
Men jag är fruktansvärt glad och nöjd över att jag inte tog epiduralen. Lustgasen var min enda smärtlindring och det kändes enbart som när man är full (inte speciellt hjälpsamt kan jag meddela). OCH JA! Marcus provade den en gång. Snurrig blev han. Haha.
Vid ett tillfälle var jag HELT övertygad att barnmorskorna "var ute efter mig". Jag var nog inte helt hundra i skallen just då. Jag ryckte tag i Marcus nacke, drog honom i håret och bad honom hjälpa mig. Jag trodde att de ljög om hur öppen jag var bara för att jag inte skulle få smärtlindring utan lida så mycket som möjligt. Jag var vid detta tillfälle öppen tio cm men trodde som sagt att de ville mig illa. Så var det inte utan de var helt underbara.

Det jobbigaste med hela förlossningen var alla nålar som skulle in överallt. Jag har aldrig haft problem med varken sprutor eller nålar men jag var så fruktansvärt svullen att det krävdes två narkosläkare och ca. 20 försök att sticka mig. Innan det hade både barnmorskorna och sjuksköterskorna försökt. Jag minns att jag vid ett flertal tillfällen ryckte tag i narkosläkaren under en värk och klämde nog halv sönder hennes hand.
Eftersom jag var så svår att sticka fick jag ingen dropp vilket innebar ett uppehåll på ett par timmar. Det var inte speciellt kul. Man ville ju liksom "bli klar". Och det var ju inte direkt "vad man kallar skönt"!

Under tiden kom det in massor av människor. Läkare av alla dess slag. Jag fråga alla hela tiden "hur långt är det kvar?" - vilket alla tyckte var kul och skrattade åt. Jag blev nästan besatt av vad klockan var och hur lång tid det skulle ta. De förklarade om och om igen att det var JAG som bestämde det genom värkarbetet. Hur duktig jag var.
Jag var bäst! Jag trodde inte jag hade sådan styrka. Vilken helt otrolig känsla, det går inte att beskriva överhuvudtaget. Det är faktiskt något jag önskar alla att gå igenom. Utdrivningsskedet. MÄKTIGT!
Eddy kom ut kl. 01:09 och exakt en kvart senare kom Amy ut. Under den kvarten var allt ganska dramatiskt. En bebis var ute - MEN nu var det ju så att en till skulle ut. Något lite ovanligt även för den mest erfarna barnmorskan eller läkaren. Efter att Eddy kommit ut hamnade han direkt hos pappa Marcus som nu strålade av ren glädje. Han glömde nog allt på en gång nu när han hade sin efterlängtade son i sin famn. Jag däremot. Jag fick en läkare på magen som tryckte på min mage så att inte Amy skulle vända sig i magen. En läkare gjorde ultraljud för att hålla koll på henne. Jag krystade utan dess like, två barnmorskor "grejade där nere". Det gick hur bra som helst för ut kom hon med. Frisk och kry och upp på mamma Louise mage för att gosa. Det första jag sa nu var "VAD SKÖNT". Det var över och jag hade precis blivit mamma till världens finaste två bebisar.

Efter vägning, mätning och lite tvättning och undersökning av moderkakorna var det enbart MYS som gällde. Våran lilla familj. Den berömda fikan rullades in. Jag kramade om alla som hjälpt till under förlossningen och sedan blev det luktande och gos med Amy och Eddy. Världens vackraste barn.

Vi var kvar på förlossningen några timmar, försökte sova lite och fick frukost.
Dagen efter hamnade vi på BB. Mycket prat om amning, renhållning och massor av tester och prover gjordes på Amy och Eddy. Allt var så enkelt. Jag hamnade i mammarollen dirket. All personal sa hela tiden att det såg så naturligt ut för mig och Marcus. Vi fixade allt själva och de behövde inte hjälpa oss med något (möjligen väcka oss när det var matdax).
Vi var bara kvar två dagar. Något väldigt ovanligt med både förstföderskor och tvillingar. Inget jag ångrar för vi har det underbart här hemma. Vi har det så gott här med våra små. De är helt otroligt söta.



Första bilden tagen på våra godinga utanför min mage.
Amy i gult och Eddy i blått.
Puss mina älsklingar.



Amy & Eddy

Jag är nu mamma till världens mest underbara liv.
Amy & Eddy







Eddy
Född 13/2 2009
kl 01:09
Vikt: 3100g
Längd 48 cm





Amy
Född 13/2 2009
kl. 01:24
Vikt: 3025g
Längd: 48 cm








Mamma och pappa ÄLSKAR er.
Puss och välkomna till oss.
Love you.





.....

då smäller det nog idag då .....




NU SÅ

Nu är jag färdig duschad, städat hemma lite, packat massor av kläder o.s.v. ....
Ska åka och hämta Marcus i Bengtsfors. Vi har tid på Näl 13:30 - vi får se hur detta slutar!

WISH ME LUCK!










dröm shoppa

Ja, jag hann hälla upp en kopp kaffe, och nu sitter jag här igen.
Vid datorn.

Jag läser ganska många bloggar varje dag. Tycker det är kul. Men vissa läser man för att man varje gång blir lika CHOCKAD.
SÅ många som shoppar som galningar, VARJE DAG!
HUR i allsindar har ni råd?
Jag fattar inte...
Vissa tjejer handlar ju kläder dagligen. Mysdressar för någon tusenlapp hit och dit, dyra "party-kläder", underkläder för flera hundra (inga hm-priser direkt). Ni åker ju till IKEA minst en gång i veckan och shoppar loss på både dyra lampor, filtar och porslin. HUR, HUR, HUR har ni råd?
Jag fattar fortfarande inte...
Ni köper dyrt smink ialla fall en gång i veckan. MakeUp Store är INTE billigt. Jag har handlat smink där EN gång, en mascara och jag har fortfarande ångest varje gång jag kletar på den på mina patetiska ögonfransar.
PÅ all denna shopping åker ni på Weekends, festar varje helg, åker utomlands, äter middagar ute, går på massage/ansiktsbehandlingar OFTA och unnar er det mesta man kan tänka sig.
Det sjukaste PÅ DETTA är att ni verkar inte ens jobba speciellt mycket?
Hur går det ihop? Jag FATTAR INTE. Jag är avundsjuk JA. Men jag förstår bara inte hur ni lyckas!?
Jag vet EN tjej som jag kan tänka mig har råd med det, men enbart EN. Hon jobbar och tjänar bra pengar. Men resten utav er då?

En fundering jag haft bara .........

Rio & jag

Ja. Vaknade en timme senare idag för gubben börjar skolan senare när han har teori lektioner. Skönt. Kände verkligen skillnad.
Sedan dess har jag glidit runt på familjeliv, städat köket och tvättat upp kläder och även mattorna i köket och i babyrummet. Husfrugan nummer ett eller vad! Haha.

Ganska komiskt att jag nu nästan går runt i huset och letar efter tvätt och om ett par veckor kommer ha tvätt och stök överallt. Vad livet kommer att förändras för mig och Marcus inom DAGAR. Sjukt, otroligt, konstigt, fantastiskt och sjukt kul.

Filmen inatt då. Jag lyckades somna som en stock, nästan direkt. Och jag som faktiskt tyckte filmen verkade skitbra. Tänkte försöka hinna se den nu innan Marcus kommer hem. Ifall jag får igång hans X-box som jag fattar nada utav.

Imorgon ska vi till Näl IGEN! Inget vanligt Ultraljud utan vi ska till Antenatal avdelningen där antagligen CTG-prov ska göras och vanliga gynundersökningar.
Vi tänkte åka ikväll först, men bättre att Marcus går halva dagen i skolan imorn och att jag hämtar honom där vid lunch. Tänk om de sätter igång mig??????! Aaaah!
Har packat färdigt allt (tror jag!). Har säkert för mycket med mig, men hellre det.
Till mig har jag bara med mig mysbrallor, leggings och några tunnare tröjor. Underkläder och toalett-grejs är givet.
Fick ju en ny, snygg necessär utav mina föräldrar i julklapp. FYLLD av krämer, tandborste, schampoo/balsam, tvålar och läppbalsam. T.o.m. tugummi har mamma lagt ner. En äkta BB-necessär. Märks att kvinnan gjort det 4 gånger, haha.
Till babys har jag nog med mig för mycket skulle jag tro, men det kvittar väl ifall deras kläder ligger i väskan eller hemma i hyllan. Hellre att jag har med mig för mycket än för lite. Man vet ju aldrig hur länge man blir kvar o.s.v.
Det blir nog bra.



Nu ska jag hälla upp lite mer kaffe och grejsa lite.
Mys & Puss.

tänkte bara

önska alla en god natt egentligen.
Har varit fullt upp idag. BM-besök som gick ganska bra.
SF-mått 44-45 cm. OK blodtryck men äggvita! Plus 4-5 kg på en vecka. Haha.
Tvillingträffen var OK. Bara jag och en till kvinna där. Kul att prata och höra om hennes förlossning trots att hon haft sina barn tre veckor nu redan i vecka 39.
Alla är så trevliga på MVC och BVC.

Nu ska vi sätta på en film i sovrummet... Ska försöka få lite sömn och kanske somnar bättre till en röten film, haha!

GOOD NIGHT YOU ALL!

vecka 39

Lollolisans graviditetskalender

Min graviditet - BF Sön 22 feb 2009 Uträkning utgår från dagens datum: Mån 9 feb 2009.
Din graviditet startade Mån 19 maj 2008.
Din menscykel är ca 27 dagar
Du blev gravid ungefär Mån 2 jun 2008 (ägglossningen).
 Du är på dag 267 av 280. (95,4%).
Du är i vecka 39.
Du har gått 38 fulla veckor och 0 fulla dagar (v38+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Sön 22 feb 2009
Du har 13 dagar kvar till beräknad förlossning.




Idag gäller:

Besök hos Barnmorskan.
Tvillingträff på familjecentralen.
Kaffe med Anna.





Varma koppen

Jag har alltid AVSKYTT "varma koppen" - drycken. Har provat flera gånger p.g.a. att det är ju så enkelt att ta med till jobbet o.s.v. Men Aldrig tyckt om det alls.
Gubben min har precis värmt en kopp till mig med smak av Minestrone så nu vill jag stark rekommendera den. Den smakar riktigt gott faktiskt. Inte så mättande men riktigt god och värmande såhär i kylan. TRY IT!




En annan sak jag vill rekommender är SAFT!
Jag älskar saft.
Tycker om att prova nya, olika smaker.
En favvo är definitivt:
FUN LIGHT - Tropiska frukter.






MAKRILL I TOMATSÅS.
Vem älskar inte det.
Jag äter det rätt ur burken. Haha.
Luktar underbart i munnen gör man efteråt med, haha.
Nyttigt som attans.
Mums mums mums




Har skurat idag!
Ljuvlig doft av äpple.







Ja, så har min dag sett ut ungefär. MAT MAT MAT
Och städning. Storstädat varje rum. IGEN.


Stuff - Surf

Vi har precis käkat kvällsmat! Kycklingvingar! Samtidigt såg vi kalla faktas reportage om dun som plockas av levande fåglar. USCH vad hemskt. Vad "Inte sugen" man blir på kyckling alls.
Har nu surfat runt efter "stuff" jag VILL HA! Haha.


Acne Jeans
Har börjat digga dessa!


Ekologisk - hudvård.


J Lo´s serie. Vill lukta!


TUFF - från Miss sixty!





Om man skulle göra något annat än att läska sig själv på internet kanske?
Snart börjar BECK. Blir väl att se på det tror jag!
Uppdatera nu ni.
Har inte ni "stuff" ni bara måste ha?
Haha...

Puss


Lite lätt gravid sådär.

Ja, jösses.
Det känns som om jag är i någon slags dimma.
Nathalie (my siss) och hennes Magnus är nog en anining chockade och fascinerade. Tror inte någon utav dem "stått nära" en gravid kvinna. Men NU är det sjukt vad svullen och stor jag är.
När jag och syster var på Torp i Uddevalla för att promenera omkring lite kom folk fram och frågade om magen. De frågade inte hur långt gången jag var utan de bara stirrade och verkligen "VAD FAN GÖR DU HÄR" ungefär, haha. Fick klappar på ryggen och lycko-önskningar av folk jag aldrig sett i mitt liv. Inte dåligt med blickar heller. Och jag förstår inte varför - men folk verkar skämmas om jag ser dem "glo". Jag hade definitivt glott på mig.
Jag är FET! Sedan maj har jag gått upp 35 kg. 6 kg bebis låter kanske lite - men hur ofta vägen EN bebis 6 kg?
Skulle gissa på att ca. 20 kg är vätska. Hahahahah!


Check out my sexy feet!
Är inte dåligt svullen runt ögon och mun heller.
My God. Min syster har alltid varit liten, men nu är hon ju MINIMAL!
Hahahahahaha!


Hoppas alla haft en trevligt helg.
Nu fick ni lite gravid-nytt.
Puss på er.

Vårt nya hem.

Ja, det känns så.
Har spenderat två dagar på Antenatal och specialist mödravården på Näl. Men ändå INTE blivit mamma. Har gått från undersökning till undersökning. Gjort flera CTG, blodprov och VUL. Jag har till och med haft smärtsamma värkar.
Egentligen "får vi inte" åka hem. De rekommenderar att vi stannar på Näl eller i alla fall hos min syster i Uddevalla. Men jösses det fungerar inte. Jag kan inte bara sitta och v'änta här. Alla andra får ju göra allt som behövs hemma, bl.a. min katt. Det är inte samma sak som att vara hemma heller. Sover dåligt och äter FEL mat t.ex.
Har dessutom ny tid på Näl på onsdag... och tid hos Barnmorskan i Åmål på måndag.
Nå nå nå... Det löser sig.

Skickar en fet kram till Elin som åker till Egypten idag! Ta ett par bira bira för mig och Marcus! Kalla och goda! ;) Och ha så kul!
En kram till mina föräldrar och min bror som tagit hand om min katt.
En kram till Natty och Magnus som servat oss några dagar och t.o.m. sagt att de kan åka till Åmål och hämta kläder till oss.
En kram till Marcus för att ha stått ut med mina upp och nergångar med mitt humör de senaste dagarna, jag är inte direkt "enkel" utav mig just nu.
En kram till alla underbara hudprodukter som får min utspända hud till att lukta gott och kännas fantastisk, HAHA!


 KRAM!

skräck

Skräckfilm, korv med bröd, passionsoda och massa tjat.
Det var den kvällen den.




Natti natt natt!




saaaaknar Bulgarien 08

Ultraljud.

Hej på er...

*Spenderat 4 timmar på Näl.
*Bebisarna mår toppen, mer behöver ni inte veta om vad vi gjort där.
*Våra sötnosar väger ungefär 2,8 kg och 3 kg. Pojken är 200g tjockare!
*Taco/pizza/sallads buffe på Överby.
*Fyndade tre toppar på Gina Tricot för sammanlagt 147:- (stolt).
*Är i Uddevalla efter råd av läkare.
*Natty jobbar till 22 - sedan bli det korv med bröd. Lazy - food.
*"Du är vad du äter" & "Lyxfällan" ikväll.
*Mysbrallor som aldrig förr.

Hoppas ni alla haft en superdag.
Skriver säkert mer sedan.



Larsson-sisters kollar in Tängs innebandy.






morning

God morgon!
Vad snö det är nere i Uddevalla. Hörde att det snöat i Åmål med.
Marcus ligger och sover - jag och Natty har morgommys.

Kl. 11 ska vi vara på Näl. Skönt att det inte var så tidigt och skönt att vakna upp här i Uddevalla och slippa köra från Åmål.

Vi åker nog hem direkt efter ultraljudet. Tror Natty ska jobba ändå och det är skönt att åka när det fortfarande är ljust. Marcus ska väl agera kontaktman ikväll med.

Nä, lite kaffe kanske........



nöt creme & film

Här sitter vi och gottar oss.
Imorn är det Ultraljud, som sagt! Mina bebisar är imorgon 37 veckor och 3 dagar gamla.
Vi får väl se vad de säger. Jag hoppas det blir mer än "allt är bra, HEJ DÅ!". Hoppas ju självklart att allt är bra. Men en liten plan vore ju inte fel. Man "får ju inte" gå över tiden med tvillingar. Vet dock ett par som gått över någon dag.
Det är rena rama boxningsmatchen i magen idag i alla fall. Inte konstigt när man har en pappa som heter Marcus Täng.

Vi har bestämt oss för att barnen ska heta enbart Täng i efternamn. Jag har aldrig varit ett fan av två st efternamn. Inte heller två st mellannamn. Det "ska vara" ett tilltalsnamn, ett mellannamn och ett efternamn (tycker jag!), Marcus håller med.
Svårare är ju att komma fram till namnen. tjejnamnet är klart. Pojken har ett mellannamn och ett efternamn, dock inget tilltalsnamn än.
När vi gifter oss vill jag heta Louise Täng. Inte Louise Larsson Täng.

Nä, nu blir det vidare filmtittande och antagligen massa tjat med syster!



Oriflame

Sitter i Uddevalla hos syster och Magnus.
Pratar, testar, smakar hudvård och smink.
Håller på med en egen sida ni kan beställa från, få tips av o.s.v...
Jag är såld... Och kommer snart sälja mig själv för att ha råd med allt jag är på G att beställa.
Någon som behöver något speciellt? Säg till - så fixar vi!

JA Elin - en visning/partykväll i Oslo vore damn kul!
Jag och syster har tänkt oss en sminkkväll då en tjej kommer och sminkar också.


Finns mycket man kan göra... Känns dock som alla har så fullt upp och samtidigt klagar på att livet är så trist?!??

Uppdaterar sen

Riiiiing riiiiiing

Marcus klocka ringde inte imorse - ELLER JA - varken jag eller han hörde den i alla fall.
Som tur var sa min kvinnliga intuition till mig att titta vad klockan var när den var 07:24. Marcus hade EN minut på sig att göra sig i ordning för en snickar-dag. Såklart vaknade jag till som en mört då också.
Typiskt.



Dagens planer:

-Träffa Anna över en kopp kaffe.
-Ta en enormt lång dusch med mitt nya shampoo/balsam.
-Packa en väska med lite kläder + toalettartiklar.
-Köra till Bengtsfors och hämta Marcus.
-Köra ner till Uddevalla hem till syrran och Magnus.




Imorn ska vi ju på Ultraljud IGEN!
Undra vad de säger! Det känns ju som att allt är bra och ganska oförändrat egentligen. Magen hade växt utav bara satan sa Barnmorskan - men jag som bär på den dygnet runt märker inte riktigt av det. Min dagliga utstyrsel består nästan enbart av Marcus kläder som det ser ut nu. De flesta av hans tröjor täcker magen eftersom han är så lång.
Toppen Älskling, att du tänkte på det! :p

Ska greja lite här, hörs sen väl    ?




Hej.

Blev inget bloggande idag.
Förutom nu.

Har umgåtts med Dinah. Handlat mat och och mjölkersättning. Lagat rösti, sås och stekt fläsk. Myst framför en film.

SLAPPdag, again!

Känner mig lite halv-förkyld. Trött. Små-irriterad och ÖM!
Blir ju inte bättre av att sitta framför dumburken.

Råkade skalla Marcus precis under ögat förut också. Toppen. Han har ett stort blåmärke som är rätt synligt.
De kommer tro att jag slagit honom och är helt hysterisk, hans polare imorn.
Sorry darling.

Imorn ska vi till Uddevalla också!
På eftermiddagen!

Uppdaterar imorn.
Sov gott!

Oriflame konsulent

Har jag blivit idag. Låter ganska klassigt va? ;)
Min syster som är totalt besatt av dessa produkter värvade mig.
Nu säljer och köper jag både Aloe Vera (for ever living) OCH oriflame. Finns både för och nack-delar med båda.

Kommer att fixa en egen sida ni kan shoppa från.
Ordna partyn - med öppet hus nästa gång. De som vill komma - KOMMER. Men räkna inte med "presenter" och fika. Haha.
Både jag och syster kan även ha partyn hemma hos er med. Gratis såklart.
Jag tycker det är skitkul, brinner verkligen för hud/hår produkter.
Skulle kunna sitta och prata om det i timmar.

Nu ska jag rå-mysa med Marcus som varit och tränat innebandy ett par timmar.
En ansiktsmask a la honey måste läggas också. Viktigt. He he!

Uppdaterar angående mitt "nya jobb" imorn.

Heeeeeej!

vecka 38

AMAZING AMAZING AMAZING
Vecka 38 och jag känner iiiiiingenting.



Min graviditet - BF Sön 22 feb 2009 Uträkning utgår från dagens datum: Mån 2 feb 2009.
Din graviditet startade Mån 19 maj 2008.
Din menscykel är ca 27 dagar
Du blev gravid ungefär Mån 2 jun 2008 (ägglossningen).
 Du är på dag 260 av 280. (92,9%).
Du är i vecka 38.
Du har gått 37 fulla veckor och 0 fulla dagar (v37+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Sön 22 feb 2009
Du har 20 dagar kvar till förlossning.




Nu är bebisarna fullgångna även om de varit färdiga länge.
Vad lycklig lottad jag är som gått så länge med tvillingar. Är ofta inne på familjeliv där många föder i vecka 30-31 och ibland ännu tidigare. Många tjejer som har beräknat födelse datum någon månad efter mig har redan fått men nu blir jag bombaderad med förslag om hur man sätter igång en förlossning. Haha. De tycker så synd om mig så. Haha.
Ska till Dinah och Yasmine och dricka kaffe snart - efter det blir det besök hos Barnmorskan - får se vad hon säger.


smått & gott

Har glanat runt på internet och hittat massor av saker jag bara MÅSTE ha! (måste & måste...)


Parfym från ED HARDY
(Någon som provat den?)                                    Bad/Showergel med fruktdofter.






Sköna skor, tuffa träningsredskap
Och en underbar levis-jeansdress till min dotter.





Har letat lap-top länge.
Tycker inte om våran dator alls.




Och ALLT från Billabong, vilket förövrigt är mitt absoluta favvo-kläd-märke.
Skitsnyggt med surfarshorts på brudar!









Nej - jag är inte galen. Jag SKA sova...
ZzZzzzzZZz

UTMANAD


Vad heter ni? Louise & Marcus

Hur träffades ni?
  På ett jobb. Dk Ergonomics AB där vi båda jobbade ett tag.

Är ni förlovade? Ja

Bor ni ihop? 
Ja

Har ni barn? Nej, men två st på gång.

Har båda körkort? Nej, men snart. Bara jag nu.


Isåfall, vem kör bäst?  Jag just nu.

Kommer du ihåg er första kyss? Ja, mycket väl. Det var kallt och jag minns att jag tänkte "fan vad lång han är".

Vem sa "Jag älskar dig" först? Marcus, på juldagen ett par år sedan.

Vem är äldst? Marcus är ungefär 5 år äldre.

Vilka stjärntecken är ni?
Jag är vattuman, Marcus är skytt.

Vem fyller först på året? Jag i januari och Marcus i December

Vem är längst? Marcus med ca 30 cm.


Vem sjunger bäst? Får nog erkänna att Marcus gör det.

Håller ni i handen på stan? Ibland.

Kände ni varann innan ni blev ihop? Ja!

Blev du kär i första ögonkastet? Inte kär men intresserad.

Har ni någon speciell låt?
Ja, Whitney´s "I will always love you" p.g.a. att vi dansade tryckare till den första gången.

Har ni varit utomlands tillammans? I Bulgarien i somras.

Vilket är ert bästa minne? Bulgarien och när vi fick reda på att vi skulle bli föräldrar.

Vad gör ni en vanlig vardagskväll? Lagar god mat, myser och ser på film.

Ger ni alltid varandra en puss när ni ses? Inte alltid.

Bodde ni långt ifrån varandra när ni träffades första gången? Nja, inte direkt.

.Blir du lätt svartsjuk? Inte på Marcus överhuvudtaget.

Brukar ni bråka? I stort sett aldrig. Vi disskuterar ibland.

Ringer eller SMS:ar ni mest? Vi skickar sms mest.

Vilken är hans/hennes finaste kroppsdel?
Hans ögon, hans längd och hans hår.

Brukar nån av er prata i sömnen? Det händer att vi båda två gör det.







sundaay

SLAPPDAG igen....
Och INGA bebisar so far.

Vi har precis kommit hem från euro cash. Shoppat toapapper och ris. Har börjat med maten som idag består av ris, currysås och ugnstekt kyckling. Jag har kommit på en smart grej (lite efter sådär). Att bestämma dagen innan vad man ska laga, ta fram ur frysen eller handla dagen innan - PLANERA! Då blir det inte massa dålig mat som man gör bara för att man håller på att svälta ihjäl eller för att man inte har något hemma.



Min favorit kyckling just nu!

På euro cash parkeringen stötte jag på en megastor kram av Carro och Jockes mamma Soili. Vilken mysig kvinna, har inte träffat henne på evigheter och hon har inte ens sett mig sedan jag blev gravid. KUL!
Mindre kul var det ju att de inte fick igång sin bil som av någon anledning bestämt sig för att ta en paus. Tur att Marcus och Jocke fick springa runt på parkeringen och skjuva lite. Haha...

Marcus slank med en film under shoppingen också. Så det är väl vad kvällen kommer att innehålla. Film, film och åter film. Hoppas den är bra, minns inte ens vad den heter.

På torsdag är det UltraLjud igen. Åh vad jag börjar bli riktigt trött på detta. Ska till BM imorn igen också. Har snart inget blod kvar efter alla blodprov. Kan de inte tappa ur lite vätska på mig istället? Så jag kan gå igen?
PLEASE?

Vet ni en sak!?
SNART BLIR JAG TVÅBARNSMAMMA!









 


RSS 2.0