Pay bills

Ja. Det har jag gjort tre dagar i rad. Kan inte bara ALLA räkningar komma på samma dag? - Så man slipper skiten sen. Det är ju så fruktansvärt trist. Jag kan inte med att lägga på hög och betala alla på samma dag, är då rädd att missa någon som kanske ska in den 28:e eller så. Det är otroligt tråkigt alltså. MEN skönt när det är gjort, och det är det nu.
Mycket skönt att jag fick fast - anställning INNAN jag blev gravid (det var verkligen nästan på dagen också). Jag får en riktigt hög mammapenning p.g.a. det. Måste vara svårt för dem som inte jobbat så mycket innan. Det kostar ju menar jag! Jag vill inte ta ut 7 dagar i veckan heller, ska spara lite för jag vet att de kommer till användning sen. När Marcus är klar med skolan ska han vara hemma ett tag också, i alla fall hans två månader. Jag tycker det är viktigt att pappan får vara hemma ensam med barnet/en också! Sålänge man är färdig med amning spelar det ju ingen roll. Det är underbart att han får 20 dagar direkt efter förlossningen i alla fall. Det är ju bara 10 dagar med en bebis. Jag får mycket mer mammadagar också, eftersom det är två barn. Kommer bli toppen detta.

Tycker dock det är fruktansvärt störande att de på Marcus skola "inte riktigt vet" (som de säger) om hur det blir till sommaren och när skolan är färdig. Är inte det sånt man planerar innan en termin startar? Är de lediga under sommaren behöver de ju skaffa sig jobb för att kunna försörja sig själva och sina familjer. Det är ju inte småbarn som går kursen, utan vuxna män och kvinnor. Det är kasst tycker jag.
"Vi vet inte riktigt" - ÖÖÖH!?!?

Ja jag vet ju vad jag ska göra i sommar i alla fall. UMGÅS MED MINA BARN! som då redan är runt 4-5 månader. Första sommaren sedan efter jag slutade 9:an som jag blir HELT ledig från jobb. Vad skönt att slippa stressa runt sommarjobb, timmar, och allt vad det innebär. Bara vara hemma med två av världens sötaste, käka glass på örnäs, promenera, greja med trädgården medans bebisarna plaskar i vattnet.
GREAT!
De sjukaste är ju att sommaren snart är här igen. Det är ju snart februari redan.
Fort det går, men vilken underbar sommar det kommer att bli.
Jag vill till kusten en helg i alla fall.
Inget utomlands eller liseberg i år.
Passar liksom inte riktigt in.

Ikväll ska vi göra "hemma-gjorda-hamburgare" med bröd, sallad, lök, dressing och gurka.
Marcus idé - vilken chock va!
Jag däremot är sugen på saker som ärtsoppa, fläskkorv, kokt potatis, fisk, grönsaker, stekt fläsk.
Har varit himla sugen på sånt under hela graviditeten. Inget pizza och fet-mat sug alls.
Dock lite mer "socker-sugen" än annars.
Förr köpte jag Aldrig godis, choklad eller fika-bröd.
Nu vill jag gärna ha något sött / dag.
Jag har alltid varit en mat-människa framför godis och kakor och sånt.
Det är ju positivt.

Vad jag skriver. Helt otroligt...
Men när som helst kommer det nog inte bli mer bloggeriande.
Kommer ha all min fokus på annat håll.
JOO föressten. Igår fick vi inbjudan till ett dop den 28/2. Linda och Stefan ska döpa sin lilla Tindra.
Jag har INGEN lust att ta med mig två st nyfödda till kyrkan.
MEN
Vi kom på den briljanta idén att min syster Natty kan ju få sin första "baby-sitter-timme" då.
Tar ju inte så lång tid i kyrkan och jag vet att hon skulle dö för varje sekund ensam med bebisarna (tror hon nu, och det utnyttjar jag).
Hon kommer bli världens bästa moster.
Så vi har redan fixat barnvakt till två barn som inte finns än ;)
Och jag längtar nog lika mycket som Natty för jag vet hur kul hon tycker det är.
Blir nog inget fika efter dopet utan jag antar att jag kommer behöva åka hem och amma direkt, eller nåt.
Haha.
Stackars Nattys Magnus. Han kommer inte få träffa hans tjej mer.
Tack för denna tiden Magnus, ses kanske nån annangång :p
Hehehe...
Ta hand om Malarna åt mig, är du snäll. Saknar dem så.

NEJ! Nu får jag ge mig med tjatet. Vi ska ner på stan. Handla hamurgarebröd och tjotta-papper.
Men I GUESS att jag är tillbaka i bloggvärlden om några timmar igen.
Ni andra kan ju uppdatera under tiden, så jag har något att läsa sen.
Kyss på er...


Kommentarer
Postat av: Mattias

Hallådär! =)

Hade faktiskt inte en aning om att du var bloggare. Tur att vi har den eminenta fejsan där man upptäcker dessa typer av viktiga ting =)



Jag är ju faktiskt skyldig dig en uppdatering av livet i och runt u-a. Det kommer =)

Ha det bra!

Kram kram

2009-01-29 @ 16:35:30
URL: http://mattiaskarlberg.se
Postat av: Anonym

Satans att det är Åmåls danstävling den 28:e!! Jag måste jobba på tävlingen och "den där Natty" får ensam tid med bebisarna. Hoppas att de ställa i dopet på Tindra! Mom

2009-01-29 @ 18:40:59
URL: http://judylesleylarsson.blogg.se/
Postat av: natty

hahaha Magnus och malarna klarar sig nog fint... dom trivs ju så bra i varandras sällskap, och han kommer ta väl hand om dem ;)



"Judylesleylarsson" haha. du är avundsjuk va? :P dålig tid att planera in en danstävling måste jag säga! Jag hoppas dopet håller på i flera timmar ;)

2009-01-29 @ 19:46:59
URL: http://natty86.blogg.se/
Postat av: Anonym

Man klarar sig bara man vill och man behöver inte snåla bara för att man får lägsta f-peng heller :-)Jag går på lägsta och har gjort med båda barnen och vi klarar oss fin fint, har över 10tusen kvar när räkningarna är betalda och då tjänar inte sambon överdrivet bra :-)





2009-01-29 @ 20:33:36
Postat av: Anonym

Nej,jag håller med där...det där med F-penningen..

Man får ju ca 5000:- varje månad efter skatt med lägsta och allt beror på hur man prioriterar saker.Om man måste ha allt nytt och om man har massor med lån mm mm.

Jag menar,5000+1050=6050...SÅ mycket kostar faktiskt inte ett barn.I början räcker barnbidraget till allt det ska ha!

Som sagt, det beror på vad man prioriterar,ganska onödigt med märkeskläder till småbarn:-S

2009-01-29 @ 21:15:42
Postat av: Louise

Anonym + Marie

JO. När man har en sambo som studerar på CSN så är 6050 ganska lite. Jag har kompisar som får lägsta FP och har sedan de fått barn fått otroliga skulder. Som sagt, man får såklart prioritera. Hade dock inte valt bort att ha en fast inkomst och ett jobb att återvända till. Det är en säkerhet för både mig, Marcus och våra barn. Det har däremot INGET med märkeskläder att göra, man vet ju aldrig angående sjukdomar, o.s.v. Jag har hellre en säker, någorlunda fräsch bil, råd med dagis, bra mat, kläder som värmer, försäkringar för barnen än en adidas-overall!

2009-01-29 @ 22:23:49
Postat av: Louise

Sedan prioriterar jag faktiskt att kunna köpa cyklar, gå till badhuset, spela fotboll, dansa, spela hockey, träna gymnastik väldigt högt! Och det är SVINdyrt!

2009-01-29 @ 22:26:51
Postat av: natty

Desto mer pengar man får in i en familj, desto bättre är det ju, ingen tackar väll nej till högre inkomst :) Även om man kan leva på det minsta så är det ju jätteskönt att få mer, om så är möjligt :) Mest för föräldrarnas skull, lite mindre bekymmer och mera vardagslyx! Det är i alla fall vad jag vill sträva efter innan jag får barn! Men jag håller med, märkeskläder för barn är verkligen löjligt!!

2009-01-29 @ 22:54:13
URL: http://natty86.blogg.se/
Postat av: Louise

NATTY-

Du har så rätt.

Fast att säga att barn inte kostar så mycket är FEL. Du ser ju allt vi köpt och det är ingen överkonsumtion direkt. Barn = utgifter. Thats life. Och det är väl värt varje 50-öring.

2009-01-29 @ 23:25:19
Postat av: Jenny

Vet att man klarar sej på lägsta f-kasse peng. Men jag håller med Louise när hon säger att det inte är fel att ha fått högre ersättning. Jag vet att jag gillar att skämma bort min Hampus. Vad det nu innebär. Än så länge är han inte speciellt intresserad av någonting så han är ganska billigt i drift. Köper då gärna märkeskläder åt honom. De är av bättre kvalité och ger mer tillbaka om man vill sälja dem vidare. Desutom så skiljer det inte sååå mycket i pris. Beror mycket på märket och vart man köper. Men det innebär inte att han bara har märkes saker i sin garderob. Där finns allt från blomms- DC. Alla vill väl skämma bort sina små på sitt sätt. Varför dömma???

2009-01-30 @ 10:27:08
Postat av: Andrea

Ja, det här med föräldrapenning är ju något man kan diskutera i all evighet. Utan att komma någon vart. :)

Ingen tackar nej till högre inkomst. Det kan vi ju konstatera. JAg hade sett fram emot att få barn under mer "stabilare" former. Men nu valde de att komma lite tidigare o då får man göra det bästa av situationen. :)

Självklart tycker jag pappan ska vara hemma med barnen. Han är lika mkt förälder han. Just nu pluggar jag o Tomas är hemma med våra små.

Men är det inte fruktansvärt orättvist att vi som tvillingföräldrar "bara" får 180 extra dagar? Jag tycker det är skamligt. Har vi inte två barn liksom? Den andra tvilling som liksom slunkit med in får bara 180 dagar medans den första får 480! :O



Ett litet tips. Blöjor är oerhört mkt billigare i Norge! Kiwi i Halden rekommenderas! Halva priset.

2009-01-30 @ 10:35:41
Postat av: Marie

Nu var det ju inte direkt så att jag DÖMDE någon för det jag skrev,angående märkeskläder mm.Jag menade på att man prioriterar annorlunda.Man köper även då ibland dyra kläder mm mm.Men att man faktiskt klarar sig på det.Man kan leva på det.När man får föräldrapeng så får man det i ca ett år beroende på om man sparar dagar eller inte,men att under det året kostar ett barn inte speciellt mycket.Man KAN inte göra så mycket med ett barn under det året förutom badhus,promenader,lekparken.Såna saker.Det kostar ingenting.När de sedan blir större och vill göra saker så går man inte på denna föräldrapeng utan på sin lön.Jösses,ni vet inte vad dålig jag är på att förklara saker:-S

Jag kan säga såhär istället: Man klarar sig mer än väl på lägsta föräldrapengen och det är inte synd om oss!Och självklart tackar väl ingen nej till vare sig jobb eller högre inkomst?Då är man ju dum i skallen,MEN man fixar det och det är huvudsaken!

2009-01-30 @ 11:45:15
Postat av: Louise

Som sagt, man har inget val! Man måste fixa det!

Det är skillnad på märkeskläder och märkeskläder. Jag köper hellre en dyr vinterjacka till mina barn än en billig. INTE p.g.a. att det kanske står adidas eller Nike på den, utan för att kvalitén är betydligt bättre och den värmer säkert bättre. Jag köper hellre dyra skor än billiga p.g.a. att jag inte vill att mina barn ska frysa. Det handlar inte om märket, utan om kvalitén - precis som Jenny säger. Köpte däremot ett par röda, mini PUMA joggingskor i bebis strl på Mallorca 1,5 år sedan. Det är de gulligaste jag sett. De kostade två hundra kronor men det var det värt. Tycker att de som vill ha dyra kläder på sina barn borde ha det. De är ofta tuffa och häftigare än HM och lindex, men som sagt - handlar ju inte så mycket om märket.

2009-01-30 @ 14:59:13
Postat av: Anonym

Ja, ytterkläder och skor i all ära...man köper ofta en storlek större eller två för att de ska ha lite spelrum mellan alla lager av kläder och de passar ofta året efter.Användbara.MEN märkeskläder för barn att leka i är bara onödigt.När de är nyfödda växer de sjukt fort och man hinner knappt använda det en gång för att det sen inte ska passa.Senare i dagisåldern leker de,målar,sölar och ofta när man köpt kläder så kommer de hem med trasiga eller nersölade kläder som bara är att slänga i soporna.DÄRFÖR är det onödigt.Har man lust att lägga pengar på dyra,vanliga kläder varje månad så visst.Men ingen kan väl anse att det är nödvändigt?

Som Lova nu te x...hon är i en "målarperiod" och jag vet inte hur mycket jag har slängt på en vecka...när hon kommit hem från dagis har hon hål i sina jeans mm mm.

Jag köper hellre en top till henne för 99:- som hon kan få leka i än en som kostar 400:- och som man knappt vågar ta på henne...då låter jag henne hellre få röra sig fritt som hon vill och jag tror inte att någon mamma i hela världen blir glad av att se färg på en ny tröja för 400:-,men det är någon man snabbt inser....

Dessutom tycker jag att Lindex HAR snordyra kläder;-)

Men man får ofta tag på mycket fint på REAN:-P

ha det bra nu och hör av er när M vet om sin ledighet annars löser vi det här hemma på något vänster

2009-01-30 @ 15:18:56
Postat av: Jenny

Hmmm. Hampus är inte skitar inte ner sina kläder så mycket än och hittar inte på allt för mycket bus. Det var värre när han var mindre med alla bananfläckar som ALDRIG gick bort. Å de där med kostnad... Jag köper hellre en märkeströja/linne för 200:- än en för 100-150:- på hm om jag har råd då jag vet att kvaliten är sååå mycket bättre. Å så är det rea på märkeskläder oxå.

Låter som att jag bara köper märkeskläder å så är det verkligen INTE. Menar bara att det egentligen inte är så mycket dyrare och har man råd så är det inte fel. :P

2009-01-30 @ 17:57:08
Postat av: J

Skriver som en kratta. ;) Men hoppas ni fattar.

2009-01-30 @ 17:59:21
Postat av: Johannes

Ja...vem vill inte ha mer pengar än vad de har. vanligt att fattiga människor försöker få de som har pengar att se dåliga ut.jag fattade vad du menade med inlägget och det var bra skrivet. läser ofta din blogg. mycket intressant och roligt!

2009-01-31 @ 11:11:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0